«Βγήκαμε από τα ρούχα μας»



Tην Τετάρτη 29/5, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Βγήκαμε από τα ρούχα μας», στο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29Α
Το ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία Έλλης Ζερμπίνη κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα, με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου, ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και έκτοτε γίνεται σε περισσότερες από εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών, που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη. Καταγράφει όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της ποδηλατοδρομίας έως και την ημέρα που αυτή πραγματοποιήθηκε και εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.

Το «Βγήκαμε από τα ρούχα μας» έχει στόχο να ενημερώσει για θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς στην καθημερινή ζωή και την ανάγκη διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών υποδομής και ασφάλειας για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το μέσο αυτό.

Φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα γίνει για 6η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 - Θεσσαλονίκη


_

Σχόλια