Παρουσίαση της ΚΟΙΝΣΕΠ Οικοχωριό «Το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας»

Παρουσίαση της ΚΟΙΝΣΕΠ Οικοχωριό «Το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας» 
και
Εισαγωγικό Εργαστήριο με το Δρόμο του Συμβουλίου (Way of Coucil)
«Κοινότητα και η γοητεία του Δρόμου του Συμβουλίου» 

Πρόγραμμα

Α' ΜΕΡΟΣ
18.30-19.00: Παρουσίαση της ΚΟΙΝΣΕΠ Οικοχωριό «Το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας» από τη Ρηνιώ Κουρδάκη και τον Λευτέρη Κουρτπαρασίδη
19.00-19.30: Ερωτήσεις
19.30-20.00: Διάλειμμα

Β' ΜΕΡΟΣ
20.00-21.30: Εργαστήριο «Κοινότητα και η γοητεία του Δρόμου του Συμβουλίου»
21.30-22.00: Προγραμματισμός, ανακοινώσεις, κ.α. πρακτικά θέματα

Περισσότερες Πληροφορίες:

Ο ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ή "WAY OF COUNCIL"
Εργαστήριο εισαγωγής με την Ρηνιώ Κουρδάκη
«Κοινότητα και η γοητεία του Δρόμου του Συμβουλίου»

• Ο Δρόμος του Συμβουλίου ή Way of Council είναι ένας πανάρχαιος μη-ιεραρχικός τρόπος συνεύρεσης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Είναι ένας μη βίαιος τρόπος που στο κέντρο του έχει την -υποστηρικτική - συναισθαντική ακρόαση. Η έκπληξή για αυτό που μοιραζόμαστε, που βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς μας, συνοδεύεται συχνά από την έκλαμψη μιας ιδέας, μίας στιγμής, μίας έμπνευσης ...Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την λήψη αποφάσεων και για την εξερεύνηση δημιουργικών λύσεων στις συγκρούσεις μεταξύ μας.
• Όλοι μας έχουμε μια ιστορία να πούμε, ο κάθε τόπος έχει μια ιστορία να πει. Ο κύκλος και το κέντρο του Δρόμου του Συμβουλίου σημαίνουν ισότιμη συμμετοχή. Το αντικείμενο ομιλίας το «κηρύκειο» βοηθάει στη προσοχή που δίνουμε σ' αυτά που λέμε και σε αυτά που ακούμε. Όταν υπάρχει αλληλοκατανόηση μεταξύ μας η εμπιστοσύνη δυναμώνει, οι διαφορές λειαίνονται και δημιουργείται η κοινότητα.
• Είναι τελικά ένας φυσικός χώρος για να ακουστεί η αλήθεια των ιστοριών και για να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη της ψυχής της ομάδας, τη συλλογική νοημοσύνη και τη σοφία του κύκλου μοιράσματος και οραματισμού από την καρδιά.

Ρηνιώ Κουρδάκη - εκπ/κος, καλλιτέχνης, συνιδρυτής του Καφεθεάτρου Μπουλούκι στην Παπάφη Θεσ/νίκης, Οικολογικού Κέντρου Θεσ/νίκης, της Ομάδας ΟικοΧωριά, του project-οικοχωριό «Aγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας».
Συντονιστής εργαλείων διαλόγου Οpen Space, Way of Council-Δρόμου του Συμβουλίου, Forum (Zegg), εκπαιδευτής Μη Βίαιης Επικοινωνίας (NVC-M. Rosenberg), Ερευνήτρια σε θέματα δημιουργίας Οικολογικών Χωριών, ανταποκρίτρια του Παγκοσμίου Δικτύου Οικοχωριών και Οικοκοινοτήτων,www.gen-europe.org

Λευτέρης Κουρτπαρασίδης – Πολ. Μηχανικός, Πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ (Oικοχωριό) «Το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας»

email:agnandi.vegoritida@gmail.com
https://www.facebook.com/agnandi.vegoritida?fref=ts





Σχόλια