“Οι Νέοι λένε Όχι στη Ρητορική Μίσους”

Η ομάδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” με χαρά σας προσκαλεί στη θεματική εβδομάδα δράσης με τίτλο “Οι Νέοι λένε Όχι στη Ρητορική Μίσους” που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη “Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014” 9 - 13 Δεκεμβρίου 2013.

Στο πλαίσιο της δράσης, νέοι και νέες ηλικίας 18-35 ετών θα συμμετέχουν σε κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων συνολικής διάρκειας 20 ωρών (4 ώρες/εργαστήριο) με θέμα τη διοργάνωση εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται καθημερινά 16.15 - 20.30 στον κοινωνικό χώρο “Οικόπολις”, Πτολεμαίων 29 Α, 5ος όροφος.

Τι είναι η ρητορική μίσους;
Σύμφωνα με τον ορισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης, η ρητορική μίσους (hate speech) αφορά κάθε μορφή έκφρασης που διαδίδει, υποκινεί, προωθεί ή δικαιολογεί ρατσιστικό μίσος, ξενοφοβία, αντισημιτισμό ή άλλη μορφή εχθρότητας, που βασίζεται στην μη ανοχή και εκφράζεται με επιθετικό εθνικισμό ή εθνοκεντρισμό, διάκριση και εχθρότητα κατά των μειονοτήτων, των μεταναστών και των ανθρώπων μεταναστευτικής καταγωγής.

Λίγα λόγια για τα εργαστήρια:
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τις διαστάσεις του φαινομένου της ρητορικής μίσους και να αναδείξουν τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Επίσης, μέσα από την ανταλλαγή της γνώσης και της εμπειρίας τους, θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να διοργανώσουν τη δική τους εκστρατεία ευαισθητοποίησης, την οποία και θα πραγματοποιήσουν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013. 

https://www.facebook.com/events/186251624912202

Περισσότερες πληροφορίες:http://www.antigone.gr/gr/projects


Σχόλια