Εκδηλώσεις, δράσεις πάρτυ, σήμερα Πέμπτη 11|12 και αύριο Παρασκευή12|12 στο Οικόπολις


Πέμπτη 11/11, 9μμ (στέκι) ΠΑΡΤΙ ΙΔΕΩΝ για το 6ο Ποδηλατικό Καρναβάλι με τα θέματα που προτάθηκαν αλλά και νέα που θα ωριμάσουν με πολύ κέφι, ποτό και μουσική
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Επικοινωνήστε για την συμμετοχή της συλλογικότητας σας.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι αυτοοργανώνεται από μια ομάδα ενεργών πολιτών και υποστηρίζεται και από άλλες συλλογικότητες.
www.bikecarnival.gr

Παρασκευή 12/12, 7μμ (αίθουσα εκδηλώσεων) ανοιχτή συνάντηση του συνεταιρισμού παραγωγών καταναλωτών «Το κουκούλι» με σκοπό την επεξεργασία του οικονομικού σχεδίου για το οίκο - πρατήριο, την συζήτηση για το καταστατικό του, και την προετοιμασία της τελικής φάσης για την δημόσια έναρξη του συνεταιρισμού.
http://tokoukouli.gr/


Παρασκευή 12/12, 7.30μμ (στέκι) Παρουσίαση της συλλογικότητας Ecotopia Biketour και οικονομική ενίσχυση με χορτοφαγική κουζίνα και κοκτέιλ.
Το Ecotopia Biketour είναι μια αυτο-οργανωμένη, διεθνής κοινότητα που διοργανώνει ένα ετήσιο ποδηλατικό ταξίδι κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης από το 1990. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επισκεπτόμαστε περιβαλλοντικά και κοινωνικά εγχειρήματα και εφαρμόζουμε πρακτικές ακτιβισμού και βιώσιμου τρόπου ζωής. Ακολουθούμε vegan διατροφή, εφαρμόζουμε αμεσοδημοκρατικούς τρόπους λήψης αποφάσεων και προωθούμε την ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων. Στο Ecotopia Biketour μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για ποδηλατικά ταξίδια, για έναν συλλογικό και diy τρόπο ζωής, για την οικολογία και τη βιωματική μάθηση.

Παρασκευή 12/12, 9.30μμ (στέκι)
Dj set με τους dj Yiota και Savvas Pi για την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης
Στο πλαίσιο των δράσεων του κοινωνικού χώρου Οικόπολις για έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων λειτουργούν οι Δομές Αλληλεγγύης.
Μαγειρεύουμε κάθε Τρίτη και προσφέρουμε χορτοφαγικά ΓΕΥΜΑΤΑ σε άστεγους, καθόμαστε σε ΘΡΑΝΙΑ αλληλεγγύης με μαθητές και μαθήτριες που αδυνατούν οικονομικά να παρακολουθήσουν πρόσθετη διδακτική στήριξη, γεμίζουμε το ΚΑΛΑΘΙ μας με τρόφιμα για άπορες οικογένειες. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι βλέποντας νέους/νέες να προσκρούουν σε τείχη αποκλεισμού, αντιμετωπίζοντας καθημερινά φθαρμένες αξίες, ρατσιστικά στερεότυπα και σκληρά πλαίσια ανταγωνισμού. Στόχος μας είναι να βάλουμε τα θεμέλια της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Χρειαζόμαστε κάθε είδους ενίσχυση για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Μπορείτε να φέρετε:
τρόφιμα μακράς διαρκείας:
Ζυμαρικά, ρύζι, ρεβύθια, φακές, φασόλια, λάδι, σάλτσες, ελιές, κύβους
λαχανικών, πιπέρι, αλάτι, κρεμμύδια ξερά, ξύδι
γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, μπισκότα, μαρμελάδα, γκοφρέτες, χαλβαδάκια, σοκολάτες
καθαριστικά κουζίνας:
σύρμα, σφουγγάρια, vettex, υγρό πιάτων,
καθαριστικά σπιτιού, καθαριστικά μπάνιου
είδη υγιεινής:
σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, σερβιέτες

Eπίσης σε ορισμένες από τις οικογένειες που στηρίζουν οι δομές αλληλεγγύης του Οικόπολις υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εξοπλισμό που αφορά μωράκια μέχρι 3 ετών:
γάλα, κρέμες
μπιμπερό, βραστήρες, πιπίλες, σαλιάρες
καρότσια, κρεβατάκια, καλαθούνες, ριλάξ
κουβερτάκια, κουδουνίστρες, παιχνίδια
παπουτσάκια, φορμάκια, καλτσάκια
σεντονάκια, πετσέτες
υγρά μωρομάντηλα, αφρόλουτρα, σαμπουάν
πάνες, κρέμες συγκάματος κ.α.

Ακόμα υπάρχει έλλειψη σε εφηβικά ρούχα και παπούτσια για αγόρια και κορίτσια από 10 έως 18 ετών




Σχόλια