Το κράτος (τους) παρα-κράτησε!


Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος… 
της επικίνδυνης κυβέρνησης δεν έχει τέλος

Η άγρια καταστολή άλλης μιας ειρηνικής διαδήλωσης, η επίθεση στο Eργατικό Kέντρο Θεσσαλονίκης, οι προβοκατόρικες μεθοδεύσεις, έδωσαν πάλι το στίγμα της ανάλγητης, βίαιης και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και προσπαθεί να κρατηθεί όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία. 
Η κλιμακούμενη αστυνομική αυθαιρεσία -με κύριες εκφράσεις την υπερβολική χρήση βίας σε βάρος διαδηλωτών, τις βιαιοπραγίες σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, την κακοποίηση και το βασανισμό ατόμων κατά τη σύλληψή τους ή στη διάρκεια της κράτησής τους σε αστυνομικά τμήματα, τις ρατσιστικές βίαιες συμπεριφορές προς μετανάστες/τριες και πρόσφυγες- έχει οδηγήσει σε δεκάδες καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αλλά η κυβέρνηση μένει ασυγκίνητη. 
Όλα αυτά συνοδεύονται από τη γενικευμένη ασυλία, συγκάλυψη και ατιμωρησία των αστυνομικών οργάνων και τις εκτεταμένες προβοκάτσιες (πόσα ακόμη βίντεο και φωτογραφίες πρέπει να δούμε για να πειστούμε;) αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνώντες έχουν εισέλθει σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. 
Δεν υπάρχει πιο ισχυρή απόδειξη της ανικανότητας και της επικινδυνότητας μίας κυβέρνησης από την επιλογή της να διοικεί με κεντρική πολιτική πρακτική την καταστολή, κεντρικό πολιτικό εργαλείο το φόβο και πειθήνιο όργανό της μια αστυνομία βάναυση για τους πολίτες, προστάτιδα όμως των χρυσοθήρων, των τραπεζών, των πολυεθνικών και των πολιτικών.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους/ες βρίσκονται στους δρόμους, αγωνίζονται και αγωνιούν, καταγγέλλουν και διεκδικούν. Η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο. Η επαγρύπνηση είναι χρέος όλων μας!

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ – μια παράλληλη πόλη 
για την οικολογία και την κοινωνική αλληλεγγύη
Θεσσαλονίκη, 9 Δεκεμβρίου 2014


Σχόλια