Greenwave-10 vs Covid-19




Ποια είναι η πράσινη απάντηση στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε;
Ποιες είναι οι απαντήσεις στην εποχή του κορωνοϊού;
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την υγεία και τη διατροφή; Πόσο απειλούνται τα δικαιώματα των πολιτών και η Δημοκρατία; Πόσο κοντά είναι ο πόλεμος με τους ανταγωνισμούς για τις εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο; Μπορεί να υπάρξει Πράσινη οικονομία και κοινωνική αλλαγή στην εποχή του κορωνοϊού;
Πώς θα εξασφαλίσουμε κλιματική δικαιοσύνη και προστασία του πλανητικού μέλλοντος;
Αυτά τα ερωτήματα προβάλλουν έντονα στη σημερινή συγκυρία.
Γι’ αυτό και εν μέσω πανδημίας και μιας ασφυκτικής «κανονικότητας», που διαμορφώνεται και πάλι παγκόσμια, το GreenWave δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγο και σιωπηλό.
Ένα φεστιβάλ που ανάδειξε και πρότεινε λύσεις σε καίρια ζητήματα της εποχής μας, δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί στην επέτειο των 10 χρόνων του.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ́, οι αγώνες μας για τις δημοκρατικές αξίες, τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, τις πράσινες ιδέες και το όραμά μας για έναν βιώσιμο κόσμο και μια αλληλέγγυα κοινωνία χρειάζονται επαναπροσδιορισμό απέναντι σε κάθε δυστοπικό μέλλον.
Το 10ο GreenWave, επετειακό, συλλεκτικό και διαδικτυακό, που διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, θα τηρήσει φέτος όλες τις αποστάσεις από οτιδήποτε αντιδημοκρατικό, φασιστικό, ρατσιστικό, αντιοικολογικό και θα υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά όλα αυτά που αξίζει να σωθούν.
Σας προσκαλούμε σε μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις-συζητήσεις, ανοιχτές σε όλους/ες, γύρω από τέσσερις άξονες. Η αρχή γίνεται την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου με θέμα την Κλιματική Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Αλλαγή.
Μείνετε συντονισμένοι/ες...





Σχόλια