Μετά την επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του GREENWAVE FORUM 2020 με θέμα «Κλιματική δικαιοσύνη και κοινωνική αλλαγή», διοργανώνουμε τη δεύτερη εκδήλωση, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με θέμα: «Υγεία και διατροφή στην εποχή του κορωνοϊού».
Μέσα από αξιόλογους/ες ομιλητές/τριες θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:
> Πώς επηρεάζει η πανδημία την ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή; Έχει τη δυναμική να επιφέρει μόνιμες αλλαγές;
> Πως επηρέασε η πανδημία την ασφάλεια τροφίμων και την επισιτιστική επάρκεια;
> Ποιες τάσεις για αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες παρατηρούνται διεθνώς με αφορμή την πανδημία;
> Ποιος ο ρόλος της ευπάθειας σε σχέση με μια επερχόμενη νόσο;
> Ποιες πρακτικές δυσκολίες αντιμετώπισε ο κλάδος των Ελλήνων (μικρό)παραγωγών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;
> Πώς μπορεί η ΚΥΓΕΩ (Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία) να αποτελέσει πόλο έλξης για νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στην ελληνική περιφέρεια;
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
1. Κώστας Καραντινινής,
καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωπονικών Επιστημών Σουηδίας (SLU)
“Η Ελληνική γεωργία και αγροδιατροφή μετά την πανδημία COVID 19”
2. Τάνια-Μαρία Γκουζούμα,
γεωπόνος, εκπαιδευτικός, μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Ecoroutes,
“Παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της διατροφής πριν και μετά την πανδημία COVID 19”
3. Άννα Φιλίππου,
ψυχοθεραπεύτρια και ομοιοπαθητικός,
“Προβληματισμοί σε σχέση με την υγεία, την ασθένεια και την ευπάθεια, από τη μεριά της Ομοιοπαθητικής”.
4. Αλέξανδρος Καρατζάς,
καλλιεργητής ΚΥΓΕΩ,
“Η ΚΥΓΕΩ στην Ελλάδα και πως λειτουργεί μέσα στην πανδημία COVID 19”
Το GreenWave Forum διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο: https://zoom.us/j/97559547190
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου