Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν βοηθούσαν αρκετά, βρεθήκαμε σήμερα 5 Ιουνίου-Παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για έναν συμβολικό καθαρισμό στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Αυτό που συναντήσαμε ήταν ένα ολοζώντανο οικοσύστημα, όμως φορτωμένο με σκουπίδια - κυρίως πλαστικά - από ανθρώπους που επισκέπτονται το μέρος. 

Επιπλέον, εντοπίσαμε και καθαρίσαμε μέρος της κοίτης του ποταμού, όπου βρέθηκαν φερτά υλικά και πλαστικές συσκευασίες. Η ευθύνη βαραίνει τους απλούς πολίτες, την τοπική διοίκηση και τους φορείς. Η καταστροφή που συντελείται στον πλανήτη είναι παγκόσμιας κλίμακας και η αδιαφορία που δείχνουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αλλά και οι κυβερνήσεις των χωρών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα και κάθε άλλη μέρα, παρά μόνο να δράσουμε.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Οικόπολις και την λέσχη κινηματογράφου και πολιτισμού Αλεξάνδρειας, τους/τις οποίους/ες ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία και το θερμό καλωσόρισμα στην πόλη τους.


















 

Σχόλια