Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εθελοντικές ομάδες και αντιαυταρχικές κοινότητες εκπαίδευσης

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εθελοντικές ομάδες και αντιαυταρχικές κοινότητες εκπαίδευσης», την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 7μμ, στον Κοινωνικό Χώρο «Οικόπολις», Πτολεμαίων 29Α (5ος όροφος). Θα μιλήσουν: 

Αλέξανδρος Γεωργόπουλος,Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: Βιωματική εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη. 

Δέσποινα Σουβατζή, Διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού "Για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση": Χρησιμοποιώντας την Έρευνα Δράσης σε ομάδες υποστήριξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Γιώργος Σλαυκίδης, Εκπαιδευτικός, ΚΠΕ Ελευθέριου Κορδελιού & Βερτίσκου: Εκπαίδευση για την αειφορία και μη-κατευθυντική αγωγή.

Βέτα Τσαλίκη, Εκπαιδευτικός με εμπειρία σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ανάγκες και κενά στη συνεργασία εκπαιδευτικών με φορείς εκτός σχολείου, για τη βελτίωση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Επίσης, σχετικές μικρές τοποθετήσεις θα κάνουν:
Χρυσούλα Αθανασίου, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Ελευθέριου Κορδελιού & Βερτίσκου.
Σοφία Κυπριανίδου, Υπεύθυνη μαθημάτων οικολογικού παιδικού θεάτρου της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΜΚΟ Καλλιστώ.

Συντονιστής της εκδήλωσης:
Γιώργος Μπλιώνης, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή να είναι το έναυσμα ενός κύκλου συναντήσεων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη συγκρότηση μιας ομάδας – συλλογικότητας που θα συνεργαστεί πιο στενά για την προώθηση του εθελοντισμού, της αυτό-μόρφωσης και της προσωπικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών και άλλων ενδιαφερόμενων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Απευθύνεται όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε φοιτητές, μέλη Περιβαλλοντικών ΜΚΟ και άνεργους εκπαιδευτικούς. Σκοπεύουμε αυτή η ομάδα να αποτελέσει ένα πρώτο κύτταρο, που μέσα από τη δική του αυτόνομη ανάπτυξη να μετεξελιχθεί σε μια εκπαιδευτική οικολογική κοινότητα με πολύπλευρη δράση, με σεμινάρια, μαθήματα και παρουσιάσεις σε σχολεία.

Πληροφορίες: 2310222503

https://www.facebook.com/events/448816755196774/?ref=22


Σχόλια