Προβολή του ντοκιμαντέρ «Κοινωνική οικονομία: μια εναλλακτική λύση», Τετάρτη 17/4, 21.30 στο Οικόπολις

Η Σοφία Παπαχρήστου και ο Κωστής Παπαναστασάτος ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν, με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών, παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

 Το ντοκιμαντέρ αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης και προώθησης των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.
 Ο κλάδος της κοινωνικής οικονομίας απασχολεί 11.000.000 εργαζόμενους/ες στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύει τον «τρίτο τομέα» της οικονομίας. Στη χώρα μας, έχει μόλις ανοίξει η συζήτηση, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο, για το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
To ντοκιμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία: μια εναλλακτική λύση», σε σκηνοθεσία Σοφίας Παπαχρήστου, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκου Χρυσόγελου και του Γερμανικού Πράσινου Ινστιτούτου Heinrich Boell Stiftung.


Σχόλια