Σεμινάρια για ΚΟΙΝΣΕΠ - Δημιουργώντας μια κοινωνική επιχείρηση


Το σεμινάριο «Δημιουργώντας μία κοινωνική επιχείρηση», εντάσσεται σε μια σειρά σεμιναρίων που διοργανώνουν η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Χαίνριχ Μπελ Ελλάδας με στόχο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας μέσα από την δημιουργία βιώσιμων συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σε αυτό το στόχο αποσκοπεί και ο Οδηγός Δημουργίας Κοινωνικών Επιχείρησεων της οικονομολόγου Σοφίας Αδάμ, ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα και το πρώτο σεμινάριο της σειράς με τίτλο «Αναπτύσσοντας μία κοινωνική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.
Το τριήμερο σεμινάριο «Δημιουργώντας μία κοινωνική επιχείρηση» απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη συγκροτήσει την ιδρυτική ομάδα και έχουν μια ιδέα για την οικονομική δραστηριότητα που θέλουν να αναπτύξουν.  Η εμπειρία δείχνει πως  παρά το ιδιαίτερα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ αυτό που κρίνει σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα του εγχειρήματος είναι  η διαμόρφωση ξεκάθαρης επιχειρηματικής στόχευσης και η επιλογή του κατάλληλου οικονομικού τομέα ήδη από τα πρώτα στάδια του εγχειρήματος. Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποσαφηνίσει σημαντικά πρακτικά θέματα, και θα έχουν αναπτύξει περαιτέρω τις oργανωτικές τους δεξιότητες για να ανταποκριθούν στη λειτουργία μίας κοινωνικής επιχείρησης.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
11.3.2015, 5μμ-9μμ
  • Τι είναι/τι δεν είναι μια κοινωνική επιχείρηση, επιλογή οικονομικής δραστηριότητας 
13.3.2015, 5μμ-9μμ
  • Επιχειρηματικός σχεδιασμός, δημιουργία ομάδας 
16.3.2015, 5μμ-9μμ
  • Επιλογή νομικής μορφής, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, έναρξη δραστηριότητας 
Εισηγήτριες:
Σοφία Αδάμ, οικονομολόγος ερευνήτρια
Πόπη Σουρμαΐδου, αντιπρόεδρος του Κέντρου Εργάνη
Ράνια Σωτηρίου, λογίστρια
Η συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτεί την παρακολούθηση όλων των θεματικών συνολικής διάρκειας 12 ωρών από τουλάχιστον δύο ίδια κάθε φορά μέλη της ομάδας της ΚΟΙΝΣΕΠ. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, στέλνοντας την φόρμα συμμετοχής στο info@gr.boell.org, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/ανά ομάδα για το σύνολο του σεμιναρίου.
Χώρος διεξαγωγής: Οικόπολις, Πτολεμαίων 29 Α’ 5ος όροφος
Επικοινωνία:
Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας (9:30-18:00) Ι Τ: 2310.282.829 Ι Ε: info@gr.boell.org
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης (18:00-21:00) Ι Τ: 2310.222.503 Ι Ε: info@ecology-salonika.org

Σχόλια