Διήμερο αλληλεγγύης της Κίνησης 136

3-4 Απριλίου 2015, στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29Α (στοά), Θεσσαλονίκη
Ξεκινώντας το 2011 στη Θεσσαλονίκη και επί τέσσερα χρόνια συνεχώς, η Κίνηση 136 αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και για να περάσει συνεργατικά το νερό στα χέρια των πολιτών, έτσι ώστε να διασφαλισθεί, μια για πάντα, η δημόσια-κοινωνική διαχείρισή του ως κοινού αγαθού.
Η υπεράσπιση του νερού ως κοινού αγαθού δεν είναι μόνον ένα τοπικό ζήτημα. Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα κινήματα και τις συλλογικότητες της χώρας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό προωθώντας τη δικτύωση και αλληλοϋποστήριξη των κινημάτων του νερού στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα ευρωπαϊκά κινήματα και συλλογικότητες για να αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τα κοινά αγαθά (όπως το νερό) και το περιβάλλον, που συνιστούν οι επιχειρούμενες διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ, Καναδά κλπ (TTIP, CETA, TISA), με την εξουσία που δίνουν στις πολυεθνικές εταιρείες και με τα όσα προσπαθούν να επιβάλλουν στους πολίτες των εμπλεκόμενων χωρών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
Παρασκευή 3 Απριλίου
18:00-24:00 Bazaar
19:30 Προβολή της ταινίας: "Ποιος σώζει ποιον" των Leslie Franke και Herdolor Lorenz, για την κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο, σε βάρος της δημοκρατίας και της κοινωνίας (διεθνής συμπαραγωγή της Kernfilm, 2015)
Σάββατο 4 Απριλίου
12:00-24:00 Bazaar
21:00 Μουσική βραδιά με την ευγενική συμμετοχή των: Γιάννος Νικολάου - Εύα Δημοκωστούλα σε έντεχνο και λαϊκό και τους Rebet Rocks σε ρεμπέτικο και ροκ.
Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια