Ηκοκογιορτή στο Οικόπολις

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη!
Μια Πασχαλινή Ηκοκογιορτή διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 5 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, στους φιλόξενους χώρους του Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α (στοά), 5ος ορ.). Θα εκτίθενται χειροποίητα, καθαρά προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. «Υπακούοντας» στη φιλοσοφία των Οικογιορτών, κι αυτή η μικρή γιορτή έρχεται για να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα, με αρχικό σκοπό το μοίρασμα, μοίρασμα γνώσεων, αγάπης και δημιουργικών ερεθισμάτων.
Τι είδους προϊόντα θα εκτίθενται
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια προϊόντα. Στην κατηγορία των οικοτεχνών θα βρούμε: βότανα, φυτά (αρωματικά και καλοκαιρινά), μελισσοκομικά προϊόντα, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά, όσπρια, αλεύρι, τσίπουρο, κρασί, λάδι κ.ά.
Στην κατηγορία των χειροτεχνών μας περιμένουν: σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά, κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινες κατασκευές κ.ά.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Αν και μονοήμερη, η δράση θα περιλάβει εκδηλώσεις για τα παιδιά, τρία εργαστήρια για τους ενήλικες, καθώς και μουσικές εκπλήξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήριο πηλού, καθώς και σε εργαστήρια κατασκευής Πασχαλινών και άλλων χειροτεχνημάτων (από 15:00 ως 20:00). Επιπλέον θα ακουστούν Πασχαλινά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα διοργανωθούν και τρία εργαστήρια για τους ενήλικες: α) Η ελευθερία των σπόρων, β) Οι ιδιότητες και οι χρήσεις των αυτοφυών αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών και γ) εργαστήριο τσι κονγκ
Στην μουσική μας παρέα (μετά της 21:00) θα είναι οι Biv, Reggetiko και άλλοι φίλοι.




Σχόλια