Εναλλακτική οικονομία, δημιουργία εναλλακτικής τράπεζας. Εκδήλωση-ομιλία με τους Mathew Slater και τον Stewart Noble

Οικονομολόγοι και πολιτικοί προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να επεκτείνουν το χρέος της Ελλάδας, χωρίς να εξετάζουν εάν θα έπρεπε να αποπληρωθεί. Μήπως είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το μέτρο της αξίας του χρήματος; Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το ΑΕΠ ως δείκτη οικονομικής επιτυχίας. Ας θέσουμε τους πόρους μας σε παραγωγικές δραστηριότητες αντί για τις στρατιωτικές δαπάνες, την ασφάλεια και τις αναποτελεσματικές ιδεολογίες. Αν δηλώσουμε ότι "δεν θέλουμε να έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτή την τρέλα", πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των παραγωγικών μας πηγών και πώς το κάνουμε με αξιοπρέπεια κι όχι με βία;
Ο Matthew Slater, είναι ακτιβιστής λογισμικού από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνιδρυτής της ελβετικής ΜΚΟ Κοινότητας Forge, σύμβουλος εναλλακτικού νομίσματος, συμβουλεύει περίπου 140 δικτυακούς τόπους - κοινότητες. Θα μιλήσει για ένα παιχνίδι - αίθουσα συναλλαγών και θα εξηγήσει πώς λειτουργεί το χρήμα.
Μαζί του ο Stewart Noble, με πρακτική εμπειρία δεκαετιών στην υποστήριξη τοπικών οικονομιών χωρίς χρήματα, θα μας δείξει πώς δημιουργούμε νέα "κύτταρα".
http://communityforge.net/en


Σχόλια