Φόρμα διαθεσιμότητας χώρου για φιλοξενία προσφύγων

Η Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα σε δύο δεκαετίες αλλάζει όψη ανακτώντας σιγά σιγά το πολυπολιτισμικό της πρόσωπο. 

Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε τη δεκαετία του 90’, με την έλευση χιλιάδων μεταναστών/στριών από βαλκανικές χώρες και χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης και συνεχίζεται σήμερα με πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν οι οποίοι/ες είτε αναγκαστικά, είτε σπανιότερα από επιλογή, ζουν πλέον στην πόλη μας. 

Για κάποιους/ες από αυτούς/ες αυτό συνιστά μια ανάπαυλα από το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, για κάποιους/ες άλλους/ες όμως η πόλη μας μπορεί να γίνει το τόπος που θα ριζώσουν και θα ξαναστήσουν τη ζωή τους. 

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης εδώ και ένα χρόνο έχει αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της με τη συγκινητική προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και εθελοντικής εργασίας και συνεχίζει με την προσφορά φιλοξενίας σε οικογένειες προσφύγων. Ήδη δεκάδες οικογένειες φιλοξενούνται σε σπίτια συμπολιτών μας, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν  τη δυνατότητα σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να κάνουν ένα  διάλειμμα από τη δύσκολη διαβίωση τους στην Ειδομένη και σε άλλους χώρους φιλοξενίας της περιοχής μας. Όποιος/α έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες κάποια  οικογένεια προσφύγων ας συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα την οποία πρέπει να στείλει στο oikopolis.social.center@gmail.com.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2310 222503

Σχόλια